Zzp’er en vrije tijd

Ja je ziet het goed. Ik sta op de golfbaan. Op vrijdagmiddag!

Waarom zet ik eigenlijk een uitroepteken achter vrijdagmiddag?

Ik werk nu al een flinke tijd als zzp-er en blijf het lastig vinden om op een doordeweekse dag ( veel mensen beschouwen vrijdagmiddag al als weekend, maar toch ) iets voor mijzelf te gaan doen. Dat voelt voor mij toch nog een beetje als spijbelen. Terwijl ik in het weekend altijd nog wel een keertje ( of meer ) de laptop openklap om te werken. Gek genoeg voelt dat dan niet raar, dat ik zit te werken als half Nederland leuke dingen aan het doen is. 

Voor mijn gevoel ben ik altijd aan het werk. Of ik nu letterlijk werk of er alleen in gedachten mee bezig ben. Ik ben creatief en heb die creativiteit ook nodig om mijn werk goed te kunnen doen. Ik zie elke dag weer zo veel kansen. Creativiteit is een grote kracht maar kan ook een valkuil zijn.

Ik hoor het veel om mij heen. Veel zzp’ers komen nauwelijks toe aan voldoende rust en ontspanning. Het grote voordeel van zelfstandig ondernemer zijn is dat je zelf je tijd kunt indelen. Je kunt werken waar, wanneer en hoeveel jij wilt. Dat klinkt natuurlijk super en dat is het ook. Alleen moet je ervoor waken dat werk niet de overhand krijgt omdat er altijd wel iets te doen is. Het is juist goed om vrije tijd in je agenda in te plannen. Lees een boek, kijk een film of ga naar buiten en plan een golfles. Dan kun je met vernieuwde energie verder. Met nieuwe creativiteit en nieuwe inspiratie. Uiteindelijk komt het de kwaliteit die je levert alleen maar ten goede. En dat betaalt zich zeker terug.

Ik ga in ieder geval op dit moment genieten van een zonnige golfles en probeer niet te denken aan een factuur die ik kan sturen, een website die ik wil aanpassen, een workshop die ik mag voorbereiden en de boeken over SEO en Online Marketing die ik wil lezen. Ik vermijd hier bewust het woord moeten, want ik ben dankbaar dat ik als zelfstandig professional kan en mag werken wanneer ik wil. Volgende keer zet ik geen uitroepteken meer als ik op een doordeweekse dag wat tijd voor mijzelf plan.