Werken in Enfold

Met de  Avia Indeling-bouwer van Enfold is het gemakkelijk om zelf wijzigingen in je website door te voeren. Hieronder volgt een korte uitleg over de werkwijze.

Hoe werkt het?

De Avia Indeling-bouwer is opgebouwd uit blokken, die je kunt selecteren om te bewerken. Vaak bestaat een pagina of bericht uit één of meerdere Content-secties, met daarin verschillende elementen. Je hebt 3 soorten elementen:

 • Indeling Elementen: hier bepaal je hoe groot een blok moet zijn en waar het op de pagina of bericht moet staan.
 • Content Elementen: hier kun je kiezen voor een tekst, speciale kop of een knop ed.
 • Media Elementen: hier kun je een afbeelding, galerij of een video ed. toevoegen. 

Je kunt de elementen die je nodig hebt eenvoudig in de pagina of bericht naar beneden slepen door je muisknop ingedrukt te houden. Laat de muisknop los als het op de goede plek staat.

Indeling Elementen

Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold

Content Elementen

Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold

Media Elementen

Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold

Een Content Element wijzigen

Zowel bij een Content-sectie als bij een kolom en een Contentblok staan links boven in de hoek icoontjes. Het eerste icoontje is om het blok op te slaan als sjabloon en het tweede om het blok te kopieëren. Bij een kolom staan nog deze pijltjes < >, dit is om de kolom smaller of breder te maken. Om een blok te bewerken moet je het blok selecteren en linksboven op het derde icoontje klikken: wijzig element. Zo kun je allerlei zaken aanpassen voor het betreffende Contentblok.

Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold

2 x opslaan

Als je het element gewijzigd hebt vergeet dan niet op opslaan te klikken: blauwe knop onderaan het Content Element. Voordat je een pagina of bericht afsluit moet je nog een keer op Bijwerken klikken rechtsboven in de pagina. Dus denk eraan: 2 keer opslaan, anders gaan je wijzigingen verloren en dat zou zonde zijn.

Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold

Document instellingen

Verder kun je met het Enfold thema nog uit verschillende document instellingen kiezen. Dit zijn de algemene instellingen:

 • Permalink: hier kun je de slug wijzigen, dit is wat er achter de url van jouw website staat voor deze specifieke pagina.
 • Categorieën: hier kun je de gewenste categorie voor een bericht selecteren.
 • Tags: hier kun je de gewenste tags selecteren.
 • Uitgelichte afbeelding: deze afbeelding wordt gekoppeld aan je pagina of bericht en zal te zien zijn wanneer je het deelt.
 • Samenvatting: hier kun je een samenvatting van jouw pagina of bericht invullen.
 • Discussie: hier kun je aangeven of je wel of geen reacties op jouw pagina of bericht wilt hebben.

Deze instellingen zijn specifiek voor het Enfold thema:

 • Pagina-layout: hier kun je kiezen of je wel of geen sidebar op jouw pagina of bericht wilt tonen.
 • Zijbalkinstelling: dit wordt alleen getoond als je hierboven voor een sidebar gekozen hebt en kun je een sidebar kiezen.
 • Footer instellingen: hier kun je instellen of je de footer en de socket wel of niet onder aan de pagina of bericht wilt tonen.
 • Instellingen titelbalk: hier kun je instellen of je de titel van jouw pagina of bericht wel of niet wilt tonen en of je gebruik wilt maken van kruimelpadnavigatie. Dwz. dat er onder de header van de pagina of het bericht getoond wordt op welke pagina de bezoeker zich precies bevindt.
 • Header zichtbaarheid en transparantie: hier kun je kiezen voor meerdere headerinstellingen, zoals transparante header of header verbergen.
Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold
Avia Indeling-bouwer van WordPress Enfold

Het Enfold thema heeft erg veel mogelijkheden en is zeer gebruiksvriendelijk. Dat zul je vast merken wanneer je ermee werkt. Succes. Mocht je er niet helemaal uitkomen bel dan gerust naar:
06-40 277 687

Tijdens de bouw van verschillende websites merkte ik dat er, behalve inhoudelijke vragen tijdens het traject, ook behoefte was bij mijn klanten om meer kennis op te doen. Kennis die helpt om je website zelfstandig te beheren, maar ook om eenvoudige aanpassingen door te voeren zodat je zelf je website up to date kunt houden. Het is niet moeilijk en zeker niet als je even op weg geholpen wordt. Herken je dat gevoel, dat je soms even vastloopt, geen zin hebt om de handleiding te raadplegen en eigenlijk gewoon even een zetje nodig hebt?

Daarvoor heb ik deze workshop Let’s WordPress together ontwikkeld.