Van Window naar Web

Mijn allereerste blog. In mijn hoofd heb ik hem al tig keer geschreven, maar nu ik dan eindelijk achter mijn laptopje zit weet ik niet hoe ik moet beginnnen. Nou gewoon, beginnen dus!
Afgelopen week stuurde iemand mij een berichtje via LinkedIn die mij al een hele tijd niet meer gesproken had. Hij omschreef mijn carièrremove als van Window naar Web en daar was de kop van mijn eerste blog. Hij is lekker kort en krachtig.

Jarenlang heb ik als Visual Merchandiser ( etaleuse ) bij een groot warenhuis gewerkt. Gekscherend zeiden mijn collegaatje en ik weleens dat wij achter het raam werkte. Daar was geen woord van gelogen. Iedere 2 weken togen wij met ladder, emmer sop en de nodige decoratieartikelen naar de etalages om deze weer fris en fruitig te maken. We verdeelden de taken en waren een superteam. Vanuit de etalage had je altijd een mooi overzicht over de markt en zag je iedereen voorbijkomen, vooral op vrijdag lekker veel bruidjes. Ik vond het altijd een bijzondere plek, die etalage.

Natuurlijk was ons werkveld veel breder dan alleen de etalages. Wij zorgden voor sfeer en inspiratie in de gehele winkel. Het leukste van het vak vond ik dat je echt verschil kon maken door de artikelen zo te presenteren dat ze als warme broodjes over de toonbank vlogen. Daar hadden wij dan stiekem lol in als we tijdens het dagelijkse rondje winkel alles weer konden aanvullen.

Ok, dat was toen. En nu naar Web.

De stap van Visual Merhandiser naar Webdesigner lijkt veel groter dan dat hij is.
Je bent bij allebei bezig met de juiste sfeer, kleur, stijl en vormgeving. Je probeert mensen te inspireren en te verleiden. En, niet onbelangrijk, je wilt bezoekers langer in je winkel of op je website houden. Dus moet je ervoor zorgen dat ze het naar hun zin hebben, je moet ze in de watten leggen.
Op mijn website probeer ik dat door het gebruik van mooie sfeervolle foto’s, gemakkelijk leesbare tekstblokken en een overzichtelijke structuur. En daar streef ik ook naar bij de websites die ik voor anderen maak. Nu niet achter het raam van de etalage, maar achter het raam van mijn kantoor aan huis. Ik mis alleen, als ik naar buiten kijk, de vele voorbijgangers en zeker de bruidjes.