Als je mij jouw nieuwe WordPress website laat maken is het voordeel dat ik, als freelance websitemaker, zowel de webdesigner als de webdeveloper ben.

Ik noem mijzelf webdesigner.

Ben jij op zoek naar iemand die voor jou een nieuwe website kan maken of die jou helpt met je huidige website? Er zijn diverse benamingen voor een websitemaker. Webdesigner, webbouwer, websitebouwer, webdeveloper, webontwikkelaar, webontwerper, websiteontwerper en websitevormgever. Op mijn visitekaartje en Social media info staat onder mijn naam, webdesigner. Maar wat doet een webdesigner nu eigenlijk?

Een webdesigner of websiteontwerper

houdt zich voornamelijk bezig met de front-end ( voorkant ) van de website. De webdesigner gaat met de opdrachtgever in gesprek over de gewenste sfeer en uitstraling van de website. Vaak worden de kleuren van de huisstijl en het logo doorgetrokken in de website. Hoe moeten de afbeeldingen getoond worden, wat is het gewenste lettertype? Moet er veel witruimte tussen de verschillende tekstblokken staan? 

Een aantal competenties die een webdesigner volgens Wikipedia moet bezitten zijn:

  • grafische, technische en internetkennis
  • kunstzinnigheid en creativiteit
  • inlevingsvermogen (doelgroep en gebruik van een website)
  • communicatieve vaardigheden (wat zijn de wensen van de klant?)
  • op de hoogte blijven van actuele ontwikkelingen

De webdesigner maakt een ontwerp voor de website vaak in een grafisch programma of een fotoprogramma. Dit ontwerp wordt met de opdrachtgever besproken. Er volgen nog een aantal aanpassingen en dan wordt het definitieve ontwerp doorgegeven aan de webdeveloper.

Wat doet een webdeveloper?

Een webdeveloper of webontwikkelaar

zet het ontwerp om in een werkende website. Dit gebeurt in de back-end ( achterkant ) van de website. Hij of zij vertaalt het ontwerp naar een online website waar je doorheen kunt scrollen en kunt klikken op alle knoppen en linkjes. Ook zorgt de webontwikkelaar ervoor dat de website responsive is. Dat wil zeggen dat het beeld zich aanpast aan het scherm waarop hij getoond wordt, zoals een laptop, tablet of mobiel. 

Wanneer je mij jouw nieuwe website laat maken is het voordeel dat ik, als freelance websitemaker, beide personen in 1 ben; de webdesigner en de webdeveloper. Ik heb zowel veel kennis en ervaring in de vormgeving van de website alswel de technische know how om de website goed werkend, gebruiksvriendelijk, responsive en beter vindbaar te maken.

Ik noem mijzelf webdesigner en kan voor jou een nieuwe WordPress website maken of jouw bestaande website een boost geven. Maar ik kan veel meer ontwerpen dan alleen een website. Je kunt bij mij ook terecht voor een logo of een complete huisstijl, een visitekaartje of een flyer en de uitstraling van jouw bedrijfspagina’s voor Social media en Google Mijn Bedrijf.

In welke branche je ook werkt, van schilder tot fysiotherapeut. Je moet ervoor zorgen dat je gezien wordt. Ik kan je daarbij helpen. Laten we samen digitaal koffie drinken, dan bespreken wij vrijblijvend de mogelijkheden! 

Bel mij of stuur een Whats app: 06 40 277 687