Waarom Seriously design

What’s in a name

Toen mijn ideeën om als freelance webdesigner te gaan starten meer vorm begonnen te krijgen, moest ik natuurlijk na gaan denken over een passende naam en logo.
Ik wilde graag dat mijn initialen er in voor zouden komen, YS. Geen letters die je meteen aan webdesign doen denken. Om mijn meisjesnaam te gebruiken leek mij ook niet echt een optie, De Bruijn. Ik heb het nooit een mooie kleur gevonden. YdB deed mij ook meer aan iets anders denken. Zet er te V achter en Peter R. de Vries komt bij je  op visite.

Srsly

Wanneer je met het zoeken naar een passende naam bezig bent blijft dat voortdurend in je hoofd rond suizen. Bij alles wat je ziet of hoort denk je, hé zou dat iets kunnen zijn. Totdat ik ergens las dat je vooral ook veel inspiratie kunt halen uit buitenlandse woorden. Zodoende dat ik op een Engelse soort ‘Dikke van Dale’ site op het woord seriously stuitte. En BINGO, daar was mijn naam.
Dit was nog voor de reclame van de Seriously Good mayonaise van Heinz.
Ik had meteen iets met dat woord en vooral ook met Srsly, alleen de medeklinkers. Het lijkt op Serré en mijn initialen zitten erin. Een aantal mensen heeft mij gevraagd, waarom design en niet webdesign. Dat is omdat ik het breder wil houden dan alleen webdesign. Ik ontwerp ook logo’s, briefpapier of een complete huisstijl.

Ik ben nu een tijdje bezig als webdesigner en heb gemerkt dat de naam goed bij mij past. Seriously betekent serieus, in ernst. Iets of iemand belangrijk vinden en daarnaar handelen.
De letterlijke vertaling van het woord serieus is; wie geen grapjes maakt. Dit past dan weer niet bij mij, want ik houd erg van een lolletje en probeer toch ook die kant van mij in mijn werk te laten zien.

Het logo

Nu het logo nog. Maar als je de letters eenmaal hebt is dat niet meer zo moeilijk. Ik heb bewust voor een rond logo gekozen, dat doet vriendelijker aan en het groen vond ik wel een lekkere frisse kleur. De ronde groene cirkel komt in meerdere vormen terug, bijvoorbeeld om sommige foto’s op mijn website of als favicon. Dit is het symbooltje wat links naast de url van de website staat. Heb jij nog geen logo of favicon, laat mij dat dan voor je maken.