Nieuw btw-nummer zzp

Btw-identificatienummer.

Afgelopen november heb ik een brief van de belastingdienst ontvangen over het nieuwe btw-nummer voor zzp-ers, het btw-identificatienummer. Dit nummer dient gebruikt te worden bij contacten met klanten en leveranciers. Vanaf 1 januari 2020 moet ik dit nieuwe btw-id op mijn facturen en mijn website vermelden om mij te identificeren als btw-plichtig ondernemer.

Nu is dit voor mij geen punt omdat ik als webdesigner mijn eigen website beheer, maar dat geldt natuurlijk niet voor iedereen.

Het btw-nummer wijzigen op je factuur is waarschijnlijk een koud kunstje voor jou, als je ze digitaal maakt in ieder geval. Als je facturen print op voorgedrukt briefpapier dien je nieuwe exemplaren te laten drukken of printen. Houdt hier dus op tijd rekening mee. 

Maar lukt het je ook om het btw-nummer op jouw website te wijzigen of toe te voegen? Vaak staat het vermeld in de footer van je website door middel van een widget ( WordPress ) Dit is een kleine blok waarmee je bijvoorbeeld tekst op een speciale plek op je website kunt weergeven, zoals in een sidebar of footer. Misschien hoor je dit woord voor het eerst en denk je, daar ga ik mij liever niet aan wagen en dat snap ik.

Laat mij je dan helpen. Ik werk dagelijks met WordPress en weet alles over widgets. Ik wijzig graag het btw-nummer voor jou op je website. Je mag mij hiervoor gerust bellen of mailen.

Zou jij voortaan liever zelf zo’n wijziging willen uitvoeren? Schrijf je dan in voor de workshop Let’s WordPress together en leer alles over widgets, plugins, headers en footers. 

Kijk voor meer info op belastingdienst.nl