Lekker printen

Het is altijd fijn als elektrische apparaten doen wat ze moeten doen; een wasmachine wast, een koelkast koelt en een printer print. In het algemeen hebben we in huize Serré niets te klagen als het om de elektrische apparaten gaat, ze laten ons zelden tot nooit in de steek of ze zijn echt door ouderdom bezweken. Behalve de printer. Ik geloof dat wij al aan ons derde of vierde exemplaar bezig zijn. Belachelijk natuurlijk, maar bij de volgende gevallen is het goedkoper om een nieuwe printer aan te schaffen dan om bijv. lege cartridges te vervangen ( dan wel de echte natuurlijk, want neppers pakt hij sowieso niet ) een kapotte kabel te vervangen of in dit geval vastgelopen papier uit de printer te verwijderen. Ik zou het apparaat af en toe wel door het raam willen kieperen. 

Zo ook afgelopen week. Ik moest een flink aantal pagina’s printen en dacht dat het handig zou zijn om dit dan dubbelzijdig af te drukken. Ik weet eigenlijk ook niet waarom, we hebben nog een hele doos papier op voorraad. Nou je raad het al, bij het eerste velletje wat terug de printer in rolde liep de hele boel vast. Ok, geen paniek, powerknop uit, stekker eruit, apparaat ondersteboven en rustig met 2 handen het vastgelopen papier eruit trekken. Dacht het dus niet. Bij het minste of geringste wat je aan het papier trekt, scheurt het en voordat je het weet zit je met een pincet inieminie stukjes papier los te peuteren. Opgelost. Stekker erin, powerknop aan en printen maar weer. Het eerste velletje meteen weer verfrommeld en muurvast, grrrrr. Het hele circus weer opnieuw. Gelukkig heb ik best wel wat geduld, maar dat wordt hier wel zwaar op de proef gesteld. Gewapend met pincet en zaklamp de hele boel weer ondersteboven. Er zit toch echt niets meer in. Nog maar een keer proberen, maar nee hoor, hij heeft er echt geen zin in, blijft maar melden: papier vast in lade. Misschien moet het apparaat ff rusten, dat gun ik hem dan maar.

De volgende morgen moet ik een paar factuurtjes printen. Kijken of het vandaag gaat lukken. Fingers crosst. Normaal werkt hij draadloos via de Wifi, maar heeft vandaag geen Wifiverbinding. Nou dat weer. Na eindeloos heen en weer geloop en zoeken naar het netwerk heeft hij hem dan toch gevonden en gaat zonder tegen te sputteren printen. Hè hè eindelijk doet hij wat hij moet doen; printen.

Ik ben blij dat wij deze printer nog niet naar de stort hoeven te brengen om hem in te ruilen tegen een nieuwe. Kijken hoe lang hij ( of ik ) het volhoudt.