Als zelfstandig professional verkoop je altijd iets: producten, diensten of ideeën. Hoe doe je dat op een manier die bij jou past? Ik leer het bij SENSA.

Blijven leren als zzp’er

Leren is groeien, zowel in je werk als in je persoonlijke ontwikkeling.

Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik met de SENSA Schrijf- en storytelling Academie gestart ben en wat heb ik een hoop geleerd. Als zelfstandig ondernemer verkoop je altijd iets: producten, diensten of ideeën. Die moet je natuurlijk aan de man brengen. De tijd van koude aquisitie voeren is voorbij. Tegenwoordig zijn er veel meer kanalen om jouw ideale doelgroep te bereiken. Maar hoe doe je dat eigenlijk, op een manier die bij jou past en waar jij je prettig bij voelt?

Ik heb die manier door SENSA gevonden. Nanneke heeft mij geholpen om stappen te maken die voor mijn bedrijf noodzakelijk zijn om te groeien. Ik heb onder andere:

Als zelfstandig professional heb ik geen directe collega’s. Bij SENSA hebben we een Facebookgroep met 12 deelnemers. Allemaal vrouwelijke zelfstandig ondernemers gespecialiseerd op hun eigen vakgebied, zoals bijvoorbeeld een fotograaf, een slaapcoach, een grafisch vormgever, een reisbegeleidster en een Virtual Assistant. In deze groep kunnen we werkelijk alles delen. Als ik twijfel over een tekst, die misschien te technisch is, een juiste afbeelding bij een LinkedIn bericht of het wel of niet volgen van een webinar, dan gooi ik het in de groep. En één keer in de week zien wij elkaar live in de digitale Zoomroom en bespreken we zakelijke, maar ook persoonlijke dingen die op ons pad komen. En dat zijn er in een jaar best wel wat, kan ik je vertellen. Het is fijn dat iedereen zijn eigen vakkennis heeft en wij elkaar zo kunnen helpen. Dat voelt toch ook als collega’s. 

Het jaar is bijna om. Maar… we gaan door! In een iets andere vorm. Ik ben heel erg blij dat ik deze collega’s nog even houd 🙂

Ben jij ook zelfstandig ondernemer en wil je leren hoe je SENSAtionele teksten kunt schrijven? 

Kijk dan op nannekevandrunen.nl/sensa