Creatief kind

Als kind hield ik van tekenen en knutselen. Ik was altijd in de weer met kleurpotloden en verf. Alle figuurtjes van Disney heb ik wel een keertje nagetekend, die schetsboeken heb ik hier nog in de kast liggen. 

Surprise

Sinterklaas vierden wij jaren achter elkaar met familie, opa en oma, oom en tante, neefjes en nichtjes. Er werden dan lootjes getrokken en je moest een surprise en een gedicht maken. Stiekem hoopten sommigen dat ik voor hen een surprise mocht maken, omdat het eindresultaat vaak erg mooi was. Ik was daar dan al weken mee bezig en genoot ook echt van het verzinnen en het maken ervan. Eigenlijk de enige surprise die ik mij nog goed herinner is die voor mijn nichtje, een echt Hans & Grietje huisje van allemaal heerlijke lekkernijen. 

Wat ik mij nog wel goed kan herinneren is de teleurstelling na een Sinterklaasviering op de lagere school. Ik had voor een klasgenootje, wat enorm van paarden hield, een stokpaardje van vilt gemaakt, inclusief bezemsteel en zelf gepunnikte manen, en kwam dan weer thuis met een schoenendoos vol met peperkoeksmurrie en zaagsel. Mijn moeder troostte mij  met een kopje thee en gevulde speculaas en dan was het wel weer over. 

St.Lucas

De keuze welke beroepsopleiding ik zou gaan volgen was niet moeilijk. Dat werd St. Lucas in Boxtel, de opleiding voor etaleren, decoreren en reclametekenen. Het was een pittige opleiding, weinig theorie en heel erg veel praktijk. Avonden zat ik op mijn zolderkamer thuis maquettes of andere bouwsels in elkaar te zetten. Dat gepruts op de vierkante centimeter vond ik heerlijk om te doen. De volgende dag sjouwde ik alles met bus en trein mee naar Boxtel. Daar kreeg ik dan de beloning voor al het harde werken, een goed punt. Of juist niet, maar daar leerde ik ook veel van. 

Webdesigner

Nu ben ik webdesigner en komt mijn creativiteit weer goed van pas. Het daadwerkelijk met mijn handen iets maken vind ik nog steeds erg leuk om te doen, maar daar komt op het moment weinig van terecht. Die tijd komt nog wel. 

Vorig jaar heb ik meegedaan aan een blogchallenge. Je kreeg dan een beginzin en moest een sprintje schrijven. Voor dit blog was de beginzin; als kind hield ik van… een aantal van deze blog’s zijn gebundeld en kun je hier lezen.